IMG_1590.JPG

Om Oss

Historia

Åkeriet startades av Johan Johansson 1933. År 1954 köpte åkeriet sin första kranbil! Johan's son Roy Johansson tog över efter pappa och år 1964 bildades aktiebolaget Rösbo Åkeri AB. Efter 20 år kom generation nr.3, Tony och började jobba i familjeföretaget! Idag är Tony's fru Carina & 4 söner, Linus, Hampus, Pontus & Rasmus med och driver vidare åkeriet! 

Vi satsar på ytterligare 80 år i branchen!

ISO Certifierade tillsammans
med Fraktkedjan 

Rösbo Åkeri AB är medlemmar i Lastbilscentralen Fraktkedjan och tillsammans strävar vi mot hållbara transporter med kunden i fokus!

Fraktkedjan är ett stabilt och välmående företag inom distribution, kran och anläggning med en effektiv administration, stark styrning i kvalitets- och miljöfrågor och med hållbarhet i fokus.

Göteborg och Västsverige är vår hemmaplan. På en allt mer globaliserad marknad finns vi som en stark lokal aktör som vet hur vägarna går i västra Sverige. Tack vare att vi kan vår omgivning, att vi har våra täkter och terminaler och inte minst vår moderna fordonsflotta kan vi skräddarsy kostnadseffektiva helhetslösningar för våra kunder med en sund syn på vår arbetsmiljö och omvärld.

 

Fraktkedjan är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001:2015 och ISO 9001:2015. Vi är även med i CSR Västsverige och självklart var vi tidigt med på att ansluta till Fair Transport.

image004.jpg
image004.jpg
Kompetens & Resurser

Vi har tillsammans med våra anställda en otroligt hög kompetensnivå! Vi ställs dagligen inför uppdrag som kan verka omöjliga!

Genom vårt starka samarbete är inte lösningen långt borta! 

Vi har en vagnpark på ett 30-tal kranbilar, allt ifrån små 7 tons bilar till extrema bodbilar!

 

Varje bil är genomtänkt och specad för sitt syfte! Tony har många bilbyggen i ryggen och tillsammans med söner & chaufförer växer nya ideér och tankar fram!   

Vi stänger aldrig! Vi svarar i telefon dygnet runt för att tillgodose kundens behov, och tillsammans med personalen så löser vi det mesta!