Om Rösbo åkeri

Rösbo Åkeri är specialiserat på transporter för bygg- och sjöfartsbranschen. Med sex kranbilar i olika storlekar, flera specialfordon samt en minigrävare är man eftertraktad på alla former av specialuppdrag.

– Vi är ett litet åkeri med stora resurser, hög kompetens och med ett enormt kunnande inom kranbilstransporter.

Åkeriet startades av Tonys farfar, Johan Johansson redan 1933. 1954 köptes åkeriets första kranbil in. Sonen Roy Johansson tog över och bildade aktiebolag 1964 och 20 år senare kom Tony in i rörelsen. Idag har företaget 7 anställda, bl a Tonys två äldsta pojkar, vilka kör för fullt!

Rösbo Åkeri kör med klimat- och miljöanpassade bilar.

– Och vi stänger aldrig. Vi ställer upp alla dagar i veckan, dygnet runt, året runt.

– Vi har hög service och kompetens och hanterar många uppdrag med kort varsel. Vi tar betalt efter det vi kör, och sätter pris efter gods och storlek. Alla kunder, stora som små, har samma värde för oss vilket är en del av vår framgång.

För att göra ett bra jobb inom kranlyft finns inga genvägar

– Man måste kunna bedöma lyftet rätt, vara lugn och försiktig, kunna förebygga risker och ta det i tur och ordning.

Uthyrning av isolerade och oisolerade containrar

Vi har också egen uthyrning av både isolerade och oisolerade containrar som kundanpassas efter behov och utför transporter i samband med husbyggnationer och montering av hus.

Båttransporter

Båttransporter, stora som små över hela landet är ett annat specialområde medan den större sjöfarten servas genom akuta propeller- och generatorbyten och dylikt.

– Det bästa med jobbet är känslan av att en kund blivit tillfredsställd och belåten med våra åtaganden/tjänster.

Bilparken

I vår bilpark finns bl a:

  • Scania 164/580 med 110 tonmeters kran med räckvidd på 38 meter och vajerspel
  • Scania 164/480 med 85 tonmeters kran med räckvidd på 38 meter
  • Scania 144/530 med 90 tonmeters kran med räckvidd 30 meter
  • Volvo FH med 80 tonmeters kran med räckvidd 36 meter
  • Volvo FM 400 med 33 tonmeters kran med räckvidd 25 meter
  • Volvo FM med 19 tonmeters kran med räckvidd 17 meter.

Samtliga bilar har jibbar och djupa kölfickor, hydrauliska båtstöttor, masthållare, tio tons båtok upp till 4,5 meters breda båtar, samt personkorgar, både fasta och hängande.

– Dessutom har vi alla de tillbehör som krävs för avancerade transporter såsom körplåtar, motvikter för lyft framför hytt, gripar, skopor samt en avancerad våg för vägning av gods, båtar och tankar mm.

För att kunna tillgodose alla slags transporter har man även en lågbyggd, specialanpassad boggiekärra för båtar på 8,5 meter med utdragsbalk bak på en meter, samt ett lågbyggt maskinsläp på 11 meter och ett kort bodsläp.

I vårt breda utbud finns även en VW pickup med 3 meters flak och släpkärra med kåpa, specialanpassad för att fungera som förvarningsbil vid breda transporter.

Vi satsar på ytterligare 80 år i branschen!!!